Menu

School support voor kinderen en jongeren in Oekraïne

67%
Resterende tijd
12
Dagen
  • Ontvangen

    € 8.360

  • 836 maanden school support

  • Doelbedrag

    € 12.500

  • Doel

    1250 maanden school support

In West-Oekraïne staat het christelijke kindertehuis ‘De Barmhartige Samaritaan’. Er wonen momenteel ongeveer 110 meisjes in het huis. De meisjes die in het tehuis wonen, zijn afkomstig uit staatsweeshuizen of probleemgezinnen, waar veel alcoholmisbruik voorkomt. Een aantal kinderen is in het kindertehuis woonachtig, omdat ze door hun handicap thuis niet de zorg en begeleiding krijgen, die ze nodig hebben. Op het moment dat de meisjes het kindertehuis binnenkomen, wordt vaak al snel duidelijk dat ze veel hebben meegemaakt. De Barmhartige Samaritaan biedt een veilig klimaat om op te groeien, waardoor de kinderen echt opbloeien. De kinderen gaan naar school, doen mee aan activiteiten in het dorp en de kerk en er is de mogelijkheid om door te leren.

De meeste kinderen gaan naar school. Vervolgen verlaten de meiden het huis als ze ze ouder zijn en in een andere stad gaan studeren, gaan werken of trouwen. Een aantal van de bewoners heeft een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. In de meeste gevallen zullen zij nooit op zichzelf gaan wonen. Zij kunnen in het tehuis blijven wonen en draaien, ieder met de mogelijkheden die ze hebben, mee in het huis. Zo koken ze, doen ze de was en letten op de kleinere kinderen. Ieder heeft zo zijn aandeel.

Om deze kinderen te ondersteunen op school en voor sommigen de studie te bekostigen willen we € 12.500 bij elkaar brengen. Dat komt neer op ongeveer € 10,- per kind per maand. Op 19 oktober doen 25 kinderen mee met de FietsSponsorTocht voor KIDS. 40 kilometer op het zadel om geld op te halen voor dit doel. Wil je hen sponsoren en daarmee de kinderen in Oekraïne ondersteunen?

0 Comment
  TOP